電話 : 22 430 430 / WhatsApp: 66 430 430 /Email: info@europerail.hk

柏林滯留-Day Four

呢一朝一早出門口,搭S-bahn去Potsdam波茲坦!

柏林滯留﹣Day Three

此行最重要行程—-柏林圍牆,一定要去East Side Gallery,先至可以感受到當年鐵幕東德嘅荒涼感覺!

柏林滯留﹣Day Two

朝早出發去Tiergarten,因為星期日有 fleamarket。

柏林滯留﹣ Day One

要趕到朝早六點五十分嘅easyjet去柏林,就要半夜兩點半起身,三點出門口,搭night bus去Victoria再坐四十五分鐘火車去Gatwick!

柏林滯留﹣遊完再遊之住宿

出發前,功課纏身,無乜時間千挑萬選酒店。由香港帶過黎嘅旅遊書,有介紹 Motel One,上網睇過幾對版,價錢算合理,鎖定最近地鐵火車站嘅Ku’ Damm分店,就上網book,雙人房每晚74歐元。

德國漢薩帆船海上節慶 見證帆船大匯集

每年皆有超過一百萬遊客到德國羅斯托克海岸,為的是參加節目繁多、讓人留連忘返的漢薩帆船海上節慶。

德國 聖靈降臨節 豈只宗教節日咁簡單!

充滿活力的聖靈降臨節在每年春夏之交的柏林舉行。 聖靈降臨節是為了慶祝柏林對多元文化的包容、對種族共融的尊重。首屆聖靈降臨節於1996年舉行,距今已舉辦了16年。

德國慕尼黑 克朗馬戲團 精彩活動浪接浪

德國慕尼黑最盛大、最受歡迎的馬戲團-克朗馬戲團,除了有令人歎為觀止的雜技表演外,動物們俏皮可愛的演出誓要讓人驚喜連連、目不暇及!